| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
UdanePrzepisy.pl
Koszt![]() | Czas wykonania![]() | Trudność![]() | Dla osób![]() | Ocena![]() | Popularność![]() |
3-8 zł | 60 min | 2/5 | 6 | 3.8 | 7759 |
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
CZY WSZYSTKIE CIASTA KTÓRE SĄ PODANE NA TORTOWNICĘ MOŻNA JE UPIEC TEŻ NA NORMALNEJ BRYTWANNIE....CO ZE SKŁADNIKAMI TRZEBA ZWIĘKSZYĆ WTEDY...
Dziękuję Ci bardzo za wskazówki - spróbuję tak zrobić :)
Kochana przed wyłożeniem blachy papierem ja zawsze smaruję ją najpierw margaryną. A może spróbuj tak jak w tym przepisie bez papieru tylko posmaruj blachę margaryną, a później posyp bułką tartą i na tak przygotowaną blachę wylej ciasto. Ja tak zrobiłam i wyszło idealnie:) powodzenia i smacznego:) P.S. ciasto wyśmienite. Nawet mój mąż, który nie przepada za ciastami z jabłkiem to pochłaniał z uśmiechem i prosił o jeszcze, aż miło było patrzeć:)
Piekłam różnie - za pierwszym razem na środkowym poziomie, kolejnym na najniższym i - ostatnie - na najwyższym. Za każdym razem nieco się podpiekało (za każdym razem od dołu, od góry mniej) mimo, że temp. była średnio 100 st. :( A może coś z papierem do pieczenia robię nie tak... czy smarujecie najpierw blachę margaryną? A może po prostu jestem pod względem pieczenia beztalenciem...... ;)))
A na jakim poziomie pieczesz? Ja radziłabym Ci zamiast na środkowy włożyć o jeden stopień niżej i włączyć funkcję pieczenia góra i dół. Musisz "wyczuć" swój piekarnik. Ja właśnie piekę w ten sposób, gdyż w moim piekarniku grzałka od góry bardziej grzeje niż ta od dołu. Czasami nawet na chwilę przed wyciągnięciem włączam tylko sam dół. Pozdrawiam i smacznego.
Mam pytanie - robiłam to ciasto trzykrotnie (za każdym razem wyszło nieco inaczej, ale pycha :)). Jedynym problemem był fakt, że ciasto mi się przypalało! Jak nie od góry, to od dołu :( Co robić, by tego uniknąć? Dopiero zaczynam piec, więc moje doświadczenie jest dość małe w tej kwestii ;) Z góry dziękuję za pomoc! Ps.: Piekłam w temp. o wiele niższej, niż podana w przepisie
pycha
Uwielbiam wszystkie ciasta z jabłkiem i cynamonem i muszę przyznać, że to jest naprawdę super! Znikło z talerza nim się obejrzałam:)
Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.