Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 20 dag truskawek
- 2 galaretki truskawkowe
Ciasto:
- 1 kostka masła
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki
- 12 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 szklana cukru
- 1 cytryna
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZEPIS
Ciasto: Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Masło utrzeć z solą i cukrami na puszystą masę. Połączyć ją z kolejno wbijanymi jajkami. Następnie dodać skórkę i sok z cytryny. Na koniec dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem i piec 25 minut w 180 stopniach.
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Na ostudzonym placku rozłożyć pokrojone w mniejsze kawałki truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić placek do lodówki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2014-10-31 - 18:24
Nick: ~ciastopychotka
pyszny <3
Dodano: 2013-01-22 - 08:17
Nick: ~SERWEREK
UGABUGAUGABUGA zaraz placka wystrugam
Dodaj komentarz do przepisu!