Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kostka margaryny
- 800 g mąki
- 300 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- 6 łyżek mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 paski pokruszonej czekolady
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
PRZEPIS
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wciąż ucierając dodać roztrzepane jajka i mleko. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz czekoladę, wiórki i orzechy. W celu uzyskania czekoladowego smaku można dodać 2-3 łyżki kakao. Z uzyskanej masy formować kulki, które następnie należy rozgnieść i układać na blasze wyłożonej folią aluminiową w odstępach 4 cm (będą rosły). Piec 12-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!