Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 3 szklanki mąki
- 30 dag cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 2 jajka
- 4 łyżki miodu
- 1 szklanka mleka
- 1 opakowanie proszku do pieczenia (małe opakowanie)
- wiórki kokosowe
- 20 dag cukru
- 20 dag masła
- 5 dag kakao
- 2/3 szklanki mleka
PRZEPIS
Cukier puder i margarynę utrzeć, dodać całe jajka, miód rozpuszczony w mleku, mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać, wylać na przygotowaną brytfannę i upiec ciasto (30 minut w temperaturze 200 stopni). Zagotować polewę z 20 dag cukru, 20 dag masła, 5 dag kakao i 2/3 szklanki mleka. Po wystygnięciu ciasto kroić w prostokąty, zanurzać w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!