| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Ciasteczka owsiane
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 2 małe dojrzałe banany- 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy - 1 łyżka miodu lub syropu klonowego - 1 szklanka płatków owsianych górskich - 2 łyżki rodzynek - 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych lub innych ulubionych orzechów - szczypta cynamonu - szczypta soli Dodatkowo: czekolada - roztopiona do polania ciastek lub posiekana do wrzucenia do ciasta przed pieczeniem. Przygotowanie:1. Rozgrzej piekarnik do 170°C.2. W misce rozgnieć widelcem dwa banany. Następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego, łyżkę oleju kokosowego, łyżkę miodu oraz szczyptę soli i cynamonu. Wymieszaj dokładnie. 3. Następnie dodaj płatki owsiane, rodzynki/orzechy/posiekaną czekoladę i wymieszaj dokładnie. Pozostaw ciasto na 5-10 minut. Przez ten czas owies wchłonie wilgoć i ciasto się zagęści. 4. Używając łyżki i widelca uformuj ciasteczka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. 5. Ciastka piecz przez 15-20 minut, aż się zarumienią. 6. Pozostaw ciasteczka do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Następnie polej rozpuszczoną czekoladą. Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|