Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 małe dojrzałe banany
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych lub innych ulubionych orzechów
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
Dodatkowo: czekolada - roztopiona do polania ciastek lub posiekana do wrzucenia do ciasta przed pieczeniem.
PRZEPIS
1. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
2. W misce rozgnieć widelcem dwa banany. Następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego, łyżkę oleju kokosowego, łyżkę miodu oraz szczyptę soli i cynamonu. Wymieszaj dokładnie.
3. Następnie dodaj płatki owsiane, rodzynki/orzechy/posiekaną czekoladę i wymieszaj dokładnie. Pozostaw ciasto na 5-10 minut. Przez ten czas owies wchłonie wilgoć i ciasto się zagęści.
4. Używając łyżki i widelca uformuj ciasteczka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
5. Ciastka piecz przez 15-20 minut, aż się zarumienią.
6. Pozostaw ciasteczka do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Następnie polej rozpuszczoną czekoladą.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!