Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 200 g mąki pszennej
- 100 g płatków owsianych
- 2 łyżki miodu
- 60 g masła lub margaryny
- pół szklanki mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki kwaśnego mleka
- 50 g polewy czekoladowej
PRZEPIS
Mąkę oraz płatki wymieszać w misce. Do mleka dodać miód, sól i podgrzać wszystko do około 40 stopni. Zdjąć z ognia i dodać masło, stale mieszając poczekać aż się rozpuści. Tak przygotowany płyn dodawać w bardzo małych porcjach do ciasta, stale je mieszając. Na końcu dodać kwaśną śmietanę. Przykryć i odstawić na godzinę. Ciasto ułożyć na wysmarowanym tłuszczem pergaminie i rozwałkować oprószonym mąką wałkiem na grubość około 4 mm. Pokroić je na prostokąty i przenieś wraz z papierem na blachę. Piec w 175 stopniach około 25 minut. Jeszcze ciepłe zdjąc z blachy. Wystudzone ciasteczka polać polewą czekoladową.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2010-12-03 - 21:00
Nick: ~gość
pycha
Dodano: 2010-11-13 - 19:49
Nick: ~agaa
Ciasteczka sa bardzo pyszne i nie mają dużo cukru . Bardzo smakują mi te ciasteczka.Pyszne.Polecam i nie ma bardzo duzo cukru.
Dodaj komentarz do przepisu!