Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kg młodego kabaczka
- 500 g zielonych jabłek
- 300 g ziemniaków
- 500 ml wywaru warzywnego
- 500 g jogurtu naturalnego
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szczypta cynamonu
- kilka listków natki pietruszki
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Kabaczek przekroić. Połowę zostawić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać ziemniaki i podgotować. Gdy zmiękną, wrzucić pokrojonego w kostkę kabaczka oraz jabłka. Gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia, ostudzić i zmiksować. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cynamonem. Resztę kabaczka pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie. Chłodnik udekorować plasterkami kabaczka oraz natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!