| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Chłodnik z kabaczka i jabłek
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 kg młodego kabaczka- 500 g zielonych jabłek - 300 g ziemniaków - 500 ml wywaru warzywnego - 500 g jogurtu naturalnego - sok z 1/2 cytryny - 1 szczypta cynamonu - kilka listków natki pietruszki - sól - pieprz Przygotowanie:Kabaczek przekroić. Połowę zostawić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać ziemniaki i podgotować. Gdy zmiękną, wrzucić pokrojonego w kostkę kabaczka oraz jabłka. Gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia, ostudzić i zmiksować. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cynamonem. Resztę kabaczka pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie. Chłodnik udekorować plasterkami kabaczka oraz natką pietruszki.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|