| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Chili con carne
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 500 g mięsa mielonego wołowego- 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 puszki krojonych pomidorów - 2 papryki czerwone/zielone lub żółte - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 łyżki suszonej wędzonej papryki - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżka ostrej papryki - 1 łyżeczka kminu rzymskiego - pół łyżeczki pieprzu cayenne - olej do smażenia - sól, pieprz - sos tabasco (w zależności od oczekiwanej ostrości) Przygotowanie:1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebulka się zeszkli i lekko zarumieni dodajemy przyprawy (wędzoną paprykę, słodką i ostrą paprykę, kmin, pieprz cayenne) i lekko podsmażamy.2. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko aż do zarumienienia. 3. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy wszystko razem przez ok 20 minut. 4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i dusimy razem przez ok 10 minut. 5. Doprawiamy solą i pieprzem oraz sosem tabasco. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|