×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Chili con carne

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł60 min2/544.7849
Chili con carne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 2 papryki czerwone/zielone lub żółte
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki suszonej wędzonej papryki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- sos tabasco (w zależności od oczekiwanej ostrości)
PRZEPIS
1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebulka się zeszkli i lekko zarumieni dodajemy przyprawy (wędzoną paprykę, słodką i ostrą paprykę, kmin, pieprz cayenne) i lekko podsmażamy.

2. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko aż do zarumienienia.

3. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy wszystko razem przez ok 20 minut.

4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i dusimy razem przez ok 10 minut.

5. Doprawiamy solą i pieprzem oraz sosem tabasco.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu