Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 2 papryki czerwone/zielone lub żółte
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki suszonej wędzonej papryki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- sos tabasco (w zależności od oczekiwanej ostrości)
PRZEPIS
1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebulka się zeszkli i lekko zarumieni dodajemy przyprawy (wędzoną paprykę, słodką i ostrą paprykę, kmin, pieprz cayenne) i lekko podsmażamy.
2. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko aż do zarumienienia.
3. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy wszystko razem przez ok 20 minut.
4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i dusimy razem przez ok 10 minut.
5. Doprawiamy solą i pieprzem oraz sosem tabasco.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!