Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 bułki do hamburgerów
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 1 łyżka mielonej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 2 łyżeczki cebuli w proszku
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- gotowy sos barbecue
- sałata lodowa
- 8 plastrów boczku parzonego
- 4 plastry ulubionego sera
- 1 pomidor
- 2 kiszone ogórki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
PRZEPIS
1. Mięso nacieramy przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem, cebulą i mieloną wędzoną papryką) Odstawiamy do lodówki na ok. 30 min lub na całą noc.
2. Zmacerowane mięso podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie zdejmujemy z ognia i przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy folią aluminiową. Tak przygotowane mięso umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C i pieczemy przez ok. 3,5 godz.
3. Mięso wyciągamy z piekarnika, rozrywamy na włókna i polewamy sosem barbecue.
4. Na patelni podsmażamy boczek.
5. Bułki rozcinamy i przypiekamy na grillu lub na patelni. W małej miseczce mieszamy majonez z keczupem. Tak przygotowanym sosem smarujemy wnętrze każdej bułki. Następnie układamy sałatę, szarpaną wieprzowinę, ser, boczek, plaster pomidora i kilka plastrów kiszonego ogórka. Przykrywamy górną częścią bułki i przebijamy patyczkiem do szaszłyków.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!