| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Burger z szarpaną wieprzowiną
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4 bułki do hamburgerów- 1 kg łopatki wieprzowej - 1 łyżka mielonej wędzonej papryki - 1 łyżeczka czosnku w proszku - 2 łyżeczki cebuli w proszku - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka pieprzu - gotowy sos barbecue - sałata lodowa - 8 plastrów boczku parzonego - 4 plastry ulubionego sera - 1 pomidor - 2 kiszone ogórki - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki ketchupu Przygotowanie:1. Mięso nacieramy przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem, cebulą i mieloną wędzoną papryką) Odstawiamy do lodówki na ok. 30 min lub na całą noc.2. Zmacerowane mięso podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie zdejmujemy z ognia i przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy folią aluminiową. Tak przygotowane mięso umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C i pieczemy przez ok. 3,5 godz. 3. Mięso wyciągamy z piekarnika, rozrywamy na włókna i polewamy sosem barbecue. 4. Na patelni podsmażamy boczek. 5. Bułki rozcinamy i przypiekamy na grillu lub na patelni. W małej miseczce mieszamy majonez z keczupem. Tak przygotowanym sosem smarujemy wnętrze każdej bułki. Następnie układamy sałatę, szarpaną wieprzowinę, ser, boczek, plaster pomidora i kilka plastrów kiszonego ogórka. Przykrywamy górną częścią bułki i przebijamy patyczkiem do szaszłyków. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|