| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Bułeczki zapiekane z jajkiem
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4 bułki kajzerki- 15 dag wędliny (np. szynka) - 10 dag startego żółtego sera - 4 jajka - 2 kawałki kolorowej papryki - sól - pieprz - natka pietruszki do ozdoby - 4 łyżeczki masła Przygotowanie:Z bułek odciąć wierzch i wyjąć miąższ. Wnętrze posmarować masłem. Włożyć do środka trochę pokrojonej szynki oraz starty ser. Ostrożnie wbić jajko. Posypać solą i pieprzem. Na wierzchu połóż paseczki kolorowej papryki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na około 8 minut. Wyjąć, kiedy tylko białko się zetnie.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2014-05-14 - 15:28 Nick: ~pycha bardzo pyszne danie , najlepiej na sniadanko lub kolacyjke , musze sie skusic i dzisiaj zrobić ;) dziekuje za dodanie tego przepisu , poniewaz w pani wykonaniu to jest pysznee ;) Dodano: 2013-06-23 - 20:26 Nick: ~KochamGotować Tak paula bo one muszą się usmażyć w piekarniku. Pozdrawiam Dodano: 2011-11-01 - 12:19 Nick: ~paula te jajka na surowo wbić do tej bułki? Dodano: 2011-03-10 - 20:21 Nick: Pysia (3941) ![]() Dziś skusiłam się i zrobiłam te bułeczki na kolacyjkę. Muszę przyznać, że proste w wykonaniu, ale naprawdę pyszne. Dodaj komentarz do przepisu!
|