| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Biszkopt orzechowy
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 10 dag mielonych orzechów włoskich- 5 jajek - 20 dag cukru - 15 dag mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie:Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blachy i piec około 35 minut w 180 stopniach.Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2013-05-11 - 07:00 Nick: ~lala bardzo pyszny Dodano: 2012-10-20 - 17:49 Nick: ~Justyna Cukru więcej niż mąki? Chyba by mnie zmuliło i bym zwymiotowała. Dodano: 2012-08-14 - 07:11 Nick: ~wera dzis próba Dodano: 2012-03-13 - 14:39 Nick: ~lili Szkoda,że nie jest pokazany przekrojony, ale i tak wypróbuję. Dodaj komentarz do przepisu!
|