×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Biszkopt orzechowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł50 min2/5103.412368
Biszkopt orzechowy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 10 dag mielonych orzechów włoskich
- 5 jajek
- 20 dag cukru
- 15 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZEPIS
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blachy i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-05-11 - 07:00
Nick: ~lala

bardzo pyszny


Dodano: 2012-10-20 - 17:49
Nick: ~Justyna

Cukru więcej niż mąki? Chyba by mnie zmuliło i bym zwymiotowała.


Dodano: 2012-08-14 - 07:11
Nick: ~wera

dzis próba


Dodano: 2012-03-13 - 14:39
Nick: ~lili

Szkoda,że nie jest pokazany przekrojony, ale i tak wypróbuję.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu