| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Bigos z ziemniakami
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 80 dag ziemniaków- 1 kg białej kapusty - 20 dag kiełbasy - 15 dag boczku - 3 cebule - 2 marchewki - sól - pieprz - vegeta - 1/4 kostki smalcu Przygotowanie:Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę, a cebulę posiekać. Trzy liście kapusty odłożyć, a resztę poszatkować. Boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą. Garnek posmarować smalcem, dno wyłożyć całymi liśćmi. Następnie ułożyć warstwami: ziemniaki, kiełbasa, kapusta oraz marchewka. Czynność powtórzyć. Wszystkie warstwy oprószyć przyprawami. Dusić około 20 minut. Wymieszać i dusić kolejne 10 minut i znów wymieszać i gotować następne 10 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|