Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 80 dag ziemniaków
- 1 kg białej kapusty
- 20 dag kiełbasy
- 15 dag boczku
- 3 cebule
- 2 marchewki
- sól
- pieprz
- vegeta
- 1/4 kostki smalcu
PRZEPIS
Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę, a cebulę posiekać. Trzy liście kapusty odłożyć, a resztę poszatkować. Boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą. Garnek posmarować smalcem, dno wyłożyć całymi liśćmi. Następnie ułożyć warstwami: ziemniaki, kiełbasa, kapusta oraz marchewka. Czynność powtórzyć. Wszystkie warstwy oprószyć przyprawami. Dusić około 20 minut. Wymieszać i dusić kolejne 10 minut i znów wymieszać i gotować następne 10 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!