Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 80 dag filetów rybnych np. mintaja
- 1/2 główki białej kapusty
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 30 dag pieczarek
- 4 cebule
- 3 winne jabłka
- opakowanie suszonych śliwek
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- 1 litr bulionu warzywnego
PRZEPIS
Kapustę posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym dodać do kapusty wraz z zielem angielskim i liściem laurowym, zalać bulionem i dusić do miękkości. Filety rybne umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, pieczarki w plastry, a cebule posiekać. Śliwki zalać wodą, gdy napęcznieją, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko to dodać do kapusty, doprawić koncentratem i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać. Dusić pod przykryciem 15 minut. Doprawić do smaku.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!