Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kg kiszonej kapusty
- 1 kg białej kapusty
- 1/2 kg duszonego mięsa wieprzowego
- 300 g kiełbasy śląskiej
- 150 g chudego boczku
- 2 winne jabłka
- 2 cebule
- kilka suszonych śliwek
- kilka suszonych grzybów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- przyprawa do bigosu
- pieprz
- sól
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej
PRZEPIS
Grzyby namoczyć, a następnie gotować 15 minut. Kapustę kiszoną i poszatkowaną białą gotować oddzielnie około godziny. Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wymieszać z kapustami. Do potrawy dodać pokrojone kawałki wieprzowiny, jabłka, śliwki, koncentrat, przyprawy i grzyby z wywarem. Gotować 30 minut, mieszając. Odstawić na dobę. Ponownie zagotować i doprawić.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!