Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 pętka białej kiełbasy
- 2 szklanki jasnego piwa
- 2 cebule
- 2 papryczki chili
- 1 liść laurowy
- 3-4 goździki
- 4 ziarna kolorowego pieprzu
- 4 ziarna ziela angielskiego
- sól do smaku
- mielony pieprz czarny
- mielony pieprz ziołowy
- cukier
- olej
PRZEPIS
Kiełbasy posmarować olejem i włożyć do naczynia żaroodpornego, które do 2/3 wysokości wypełnić piwem. Następnie włożyć liść laurowy, goździki i ziele angielskie, przyprawić pieprzem czarnym, kolorowym oraz ziołowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec godzinę. Po 30 minutach obrócić kiełbaski na drugą stronę i piec dalej. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Usmażyć na oleju na złotobrązowy kolor. Przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Można też dodać odrobinę majeranku i kminku. Papryczkę chili rozkroić i usunąć nasionka, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli i chwilę jeszcze posmażyć. Upieczoną kiełbasę ułożyć na półmisku na to smażoną cebulę z papryczkami chili. Podawać na gorąco z chrzanem lub musztardą.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!