Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
Aby zapobiec zważeniu się kremu należy dopilnować, aby wszystkie składniki miały mniej więcej tę samą temperaturę. Nie należy więc używać masła bezpośrednio wyłożonego z lodówki, a owoce mrożone przed włożeniem do kremu należy trochę ogrzać.
Gdy widzimy, że z kremem się coś dzieje należy dodać trochę sody oczyszczonej i dalej krem ucierać. Nie powinien się wtedy zważyć.
Jeśli krem się zważy można w innej misce utrzeć pół kostki margaryny, a następnie dodawać mniejsze porcje zważonej masy i ucierać. Krem powinien się w ten sposób uratować. Można też dodać troszkę gorącej wody lub włożyć miskę z masą na garnek z wrzącą wodą i ucierać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Oglądano:
53839 razy
Dodano:
2010-06-28
Tagi:
zważona masa, ratowanie kremu, sposób na zważony krem, porady zważył się krem, grudki w kremie, krem się zważył, popsuty krem, co robić gdy krem się zważy
Komentarze
Dodano: 2012-10-27 - 18:31
Nick: ~Anka
udało się!!!!! uratowałam masę.Dziękuję:)
Dodaj komentarz do przepisu!