| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Z czego sporządzić mięso mieloneGdy kupujemy gotowe mięso mielone w sklepach nie mamy pewności z czego jest ono zrobione. Najczęściej jest to złe jakościowo mięso. Jeśli zatem mamy ochotę na potrawę z mięsa mielonego najlepiej, abyśmy sporządzili je sobie sami. Potrzebna nam będzie do tego maszynka do mięsa elektryczna lub ręczna oraz mięso. Do sporządzenia dobrego jakościowo mięsa mielonego powinniśmy wykorzystać: - wieprzowina: mięso z łopatki, - wołowina: mięso z karku, łopatki, pręgi, - cielęcina: mięso z karku, łopatki, - baranina: mięso z łopatki. Do zrobienia mięsa mielonego możemy również wykorzystać mięso z ryb. Dobre smakowo i jakościowo mięso mielone najlepiej sporządzić z mięs mieszanych, gdyż dzięki temu ich składniki się uzupełniają. Najlepiej mięso chude, np. cielęce lub wołowe, mieszać z tłustym wieprzowym w następującej proporcji: dwie części mięsa chudego na jedną część mięsa tłustego. Na jedną porcję potrawy z mięsa mielonego przyjmuje się 70 g mięsa bez kości lub 120 g mięsa z kością. Oglądano:
1423 razy Dodano:
2015-04-17 Tagi:
z czego zrobić mięso mielone, z jakiego mięsa zrobić mięso mielone, mięso mielone, jak zrobić mięso mielone, jakie mięso zmielić
KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|