×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sekret smażenia frytek

Do smażenia frytek można użyć oleju lub smalcu.
Powinno się je smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu partiami. Aby były chrupiące należy je dokładnie wysuszyć przed wrzuceniem do garnka z olejem.
Dobre efekty uzyskuje się też wrzucając je na 2-3 minuty do wrzątku, a następnie osusza na ściereczce i smaży.
Oglądano: 5570 razy
Dodano: 2010-06-28
Tagi: jak smażyć frytki, smażenie frytek, dobre frytki
Pokaż listę wszystkich porad...


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu