Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
Kupując ziemniaki, należy wybierać twarde bulwy bez przebarwień i kiełkujących oczek. Kartofle najlepiej przechowują się w chłodnym, ciemnym i przewiewnym miejscu. Przy zbyt niskiej temperaturze skrobia zamieni się w cukier i ziemniaki nabiorą nieprzyjemnego, słodkawego smaku. Jeśli będzie zbyt ciepło i jasno, bulwy porosną kiełkami, zaczną zielenieć, gromadząc substancje trujące. Ziemniaków nie należy przechowywać wspólnie z cebulą, gdyż szybko zgniją.
Oglądano:
7303 razy
Dodano:
2010-08-25
Tagi:
jak przechowywać ziemniaki, gdzie przechowywać kartofle, przechowywanie kartofli, gdzie przechowywać ziemniaki
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!