Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
Prawdziwa wanilia jest droższa od sztucznego aromatu, ale ma nieporównywanie silniejszy i pełniejszy zapach, dlatego nie warto z niej rezygnować.
W celu dostania się do aromatycznego miąższu, należy przeciąć laskę wzdłuż i ostrzem noża wyskrobać miąższ. Reszta laski nadaje się do dalszego wykorzystania. Najlepiej pozostawić ją na kilka dni do przeschnięcia, a później włożyć do słoika z cukrem. Cukier przejdzie wówczas aromatem wanilii i może być wykorzystany do słodkich potraw i deserów.
Oglądano:
19144 razy
Dodano:
2010-09-15
Tagi:
jak wydobyć miąższ z wanilii, wydobywanie miąższu z wanilii, przygotowywanie wanilii, wykorzystanie laski wanilii, miąższ z laski wanilii
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!