×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Laska wanilii, sposób wydobycia miąższu

Prawdziwa wanilia jest droższa od sztucznego aromatu, ale ma nieporównywanie silniejszy i pełniejszy zapach, dlatego nie warto z niej rezygnować.
W celu dostania się do aromatycznego miąższu, należy przeciąć laskę wzdłuż i ostrzem noża wyskrobać miąższ. Reszta laski nadaje się do dalszego wykorzystania. Najlepiej pozostawić ją na kilka dni do przeschnięcia, a później włożyć do słoika z cukrem. Cukier przejdzie wówczas aromatem wanilii i może być wykorzystany do słodkich potraw i deserów.
Oglądano: 19144 razy
Dodano: 2010-09-15
Tagi: jak wydobyć miąższ z wanilii, wydobywanie miąższu z wanilii, przygotowywanie wanilii, wykorzystanie laski wanilii, miąższ z laski wanilii
Pokaż listę wszystkich porad...


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu