| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Którą mąkę wybrać - rodzaje i zastosowanieMąka to biały proszek powstały ze zmielenia zbóż. W zależności od rodzaju zboża, z którego otrzymano mąkę może być ona zastosowana do różnych celów spożywczych. Oto podstawowy podział mąk: - mąka tortowa typ 450: najlepsza do biszkoptów, ciast francuskich czy ciast ptysiowych, - krupczatka typ 500: świetna do domowych makaronów i ciast, - mąka wrocławska typ 500: idealna do ciast, pierogów, kopytek, klusek śląskich czy pyz, - mąka luksusowa typ 550: nadaje się do babek, ciast drożdżowych, pączków, faworków czy domowych maślanych bułeczek, - mąka typ 650: najlepsza do pierników, racuchów, naleśników lub wypieku domowego chleba, - mąka razowa typ 2000: polecana do wypieku pieczywa. Oglądano:
2312 razy Dodano:
2015-05-01 Tagi:
rodzaje mąki, typy mąki, mąka tortowa, zastosowanie mąki, mąka, mąka krupczatka, mąka wrocławska, mąka luksusowa
KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|