| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Kilka słów o twarożku i twaroguTwarożek od kruchego twarogu odróżnia się konsystencją. Ma on bowiem postać pasty. W sklepach spotyka się twarogi i twarożki o różnej zawartości tłuszczu. Chude mają go nie więcej niż 2% w suchej masie, półtłuste 10-20%, a tłuste powyżej 30%. Ponieważ różnią się zawartością wody, ilość zawartych w nich składników podaje się w stosunku do suchej masy. Jeśli dla kogoś pojęcie to jest zbyt abstrakcyjne, może przeliczyć zawartość w suchej masie na zawartość w świeżej masie, mnożąc ją prze współczynnik 0,3. Oglądano:
5119 razy Dodano:
2010-07-25 Tagi:
twaróg i twarożek, odmiany i typy twarogu, rodzaje twarożku, tłuszcz w twarogach
KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|