×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kilka słów o twarożku i twarogu

Twarożek od kruchego twarogu odróżnia się konsystencją. Ma on bowiem postać pasty. W sklepach spotyka się twarogi i twarożki o różnej zawartości tłuszczu. Chude mają go nie więcej niż 2% w suchej masie, półtłuste 10-20%, a tłuste powyżej 30%. Ponieważ różnią się zawartością wody, ilość zawartych w nich składników podaje się w stosunku do suchej masy. Jeśli dla kogoś pojęcie to jest zbyt abstrakcyjne, może przeliczyć zawartość w suchej masie na zawartość w świeżej masie, mnożąc ją prze współczynnik 0,3.
Oglądano: 5119 razy
Dodano: 2010-07-25
Tagi: twaróg i twarożek, odmiany i typy twarogu, rodzaje twarożku, tłuszcz w twarogach


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu