×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jak prawidłowo używać naczyń silikonowych

Produkty wykonane z dobrej jakości silikonu znoszą temperaturę od -60 do 300 stopni C. Jest to tworzywo elastyczne, dlatego naczynia z niego wykonane można przechowywać zwinięte w rulon bez obaw, że się zniekształcą.
Silikonowych naczyń można używać w każdym rodzaju piekarnika (gazowym i elektrycznym) oraz mikrofalówce. Pamiętać jednak należy, by nie nagrzewać pustego naczynia.
W formach silikonowych można piec ciasta, mięsa, zapiekanki i ryby. Naczynia silikonowe nadają się do chłodzenia i mrożenia np. galaretek, robienia lodu.
Form silikonowych nie trzeba smarować tłuszczem. Przygotowywane w nich potrawy nie przywierają do dna i boków. Naczynia te są jednak mało odporne na uszkodzenia mechaniczne, dlatego nie należy w nich kroić potraw ani używać do ich mycia twardych lub ostrych myjek. Można je myć w zmywarkach.
Oglądano: 1382 razy
Dodano: 2015-03-03
Tagi: naczynia silikonowe, jak używać naczyń silikonowych, do czego używać naczyń silikonowych, co można robić w naczyniach silikonowych, do czego służą naczynia silikonowe, jak przechowywać naczynia silikonowe
Pokaż listę wszystkich porad...


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu