×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Dwa dobre sposoby przygotowania biszkoptu

Istnieją dwa dobre sposoby przygotowania biszkoptu:
- oddzielnie ubić białka na sztywna pianę, a następnie stopniowo, wciąż ubijając dodawać cukier i żółtka,
- ubić całe jajka z cukrem na bardzo gęstą puszystą masę, trwa to około 20 minut.
W obu metodach mąkę wsypuje się po ubiciu masy jajecznej i delikatnie z nią miesza.
W pierwszym przypadku warto jest dodać do białek, przed ubijaniem tyle łyżek wody ile białek. Biszkopt wyjdzie wtedy na pewno się uda i będzie puszysty.
Temperatura pieczenia wynosi 180 stopni, a czas to około 20-25 minut.
Biszkopt najlepiej jest pozostawić jeszcze po upieczeniu w wyłączonym piekarniku na 10 minut.
Oglądano: 5631 razy
Dodano: 2010-06-28
Tagi: biszkopt przygotowanie, biszkopt przyrządzanie, pieczenie biszkoptu, robienie biszkoptu
Pokaż listę wszystkich porad...


Komentarze

Dodano: 2010-06-29 - 11:45
Nick: Beatka (763) rhat

Nie wiedziałam o tej wodzie. Ale wypróbowałam - biszkopt sie udał i naprawdę super wyrósł!!! Teraz już zawsze będę stosować ten sposób! Dzięki za radę!


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu