Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
Wygoda
Mrożonki można mieć cały czas pod ręką trzymając je w lodówce, a przygotowanie z nich posiłku trwa tylko kilka minut. Wystarczy wrzucić je na wrzątek lub rozgrzany tłuszcz. W dodatku nie posiadają żadnych szkodliwych dla zdrowia konserwantów.
Dostępność
Mrożone owoce i warzywa są dostępne cały rok co jest ich wielką zaletą, gdyż zimą brak jest na rynku świeżych owoców i warzyw.
Koszt
Kupując 0,5 kg mrożonego produktu np. marchewki mamy do spożycia 0,5 kg marchewek, gdyż wszystkie ich zbędne elementy są usuwane. Kupując 0,5 kg świeżych warzyw czy owoców możemy stracić nawet 40 procent ich masy podczas obierania i czyszczenia.
Oglądano:
4783 razy
Dodano:
2015-04-19
Tagi:
mrożonki, dlaczego warto sięgać po mrożonki
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!