×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Czyszczenie pora

Por z uprawy gruntowej często jest brudny, a ziemia potrafi się nawet dostać do wewnętrznych warstw. Aby dobrze go oczyścić należy najpierw odciąć korzeń i ciemnozielone liście, pozostawiając jedynie białą łodygę, którą następnie należy naciąć na krzyż od zielonego końca i starannie opłukać pod bieżącą wodą.
Pokrojony por nie powinien stać zbyt długo, gdyż nabiera gorzkiego smaku.
Oglądano: 4497 razy
Dodano: 2010-07-02
Tagi: jak oczyścić por, jak czyścić pora, jak odcinać por, odcinanie pora
Pokaż listę wszystkich porad...


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu