HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Żurek z jajkiem

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Żurek z jajkiem

Czas: 70 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 3202 razy


Składniki:
- pół litra żuru (zakwasu)
- 25 dag białej surowej kiełbasy
- 20 dag wędzonego boczku
- 3 suszone grzyby
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- majeranek

Przepis:
Suszone grzyby przez parę godzin namaczamy, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny. Dodajemy obraną i przekrojoną na pół cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, wkładamy kiełbasę, boczek i gotujemy 30 min. Wyjmujemy mięso i warzywa, a wywar przecedzamy. Następnie do wywaru wlewamy zakwas, pokrojoną kiełbasę i boczek oraz posiekane grzyby. Zagotowujemy. Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i wrzucamy rozgnieciony czosnek i doprawiamy do smaku. Jajka gotujemy na twardo. Gdy już są gotowe obieramy je i kroimy na pół. Zupę rozlewamy do talerzy i wkładamy jajko.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2010-05-11 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Pysia-miniatura-50Dodano: 2010-08-31 - 08:51
Nick: Pysia (3941) bhat

Wygląda to na tradycyjne polskie danie. Pewnie pychotka!!! Muszę niedługo zrobić i sprawdzić czy wszystkim będzie smakowało.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Chłodnik z ogórków

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4678 razy



Chłodnik zupa gruszkowa

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 3191 razy



Chłodnik zupa jabłkowa

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2376 razy



Zupa ziemniaczana z bekonem

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2991 razy



Zupa cebulowa

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2968 razy



Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 20379 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu