×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Żurek na żeberkach z jajkiem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min2/543.810255
Żurek na żeberkach z jajkiem

Składniki:

- 60 dag żeberek
- 500 ml zakwasu na żur
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 1 listek laurowy
- 250 ml śmietany
- 1 łyżka majeranku
- 4 jajka
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Żeberka pokroić na porcje, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cebuli. Wlać zakwas, dodać drobno posiekany czosnek i majeranek, zagęścić śmietaną z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z żeberkiem i ugotowanym jajkiem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-10-21 - 15:36
Nick: ~Magda 25

super


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu