×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa ziemniaczana z porem i kiełbasą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min1/543.36296
Zupa ziemniaczana z porem i kiełbasą

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 75 g wędzonego boczku
- 500 g ziemniaków
- 500 g pora
- 4 kiełbaski
- 3 cebule
- 1 litr bulionu mięsnego
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- biały pieprz

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę, wysmażyć i poddusić na nim drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do boczku, zalać bulionem i ugotować. Por pokroić w paski. Kiełbasę pokroić w plastry. Por dodać do zupy, wymieszać i zagotować. Dodać wędlinę i ponownie zagotować. Dodać pieprz i natkę, wymieszać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu