×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa ziemniaczana z bekonem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min1/543.83493
Zupa ziemniaczana z bekonem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 300 g bekonu
- 600 g ziemniaków
- 2 cebule
- 1 marchew
- 50 g selera
- 1,5 litra bulionu
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- sól
- zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Bekon pokroić w drobną kostkę, dodać 4 łyżki wody i dusić pod przykryciem. Cebulę, marchew, seler, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do bekonu. Całość zeszklić, stale mieszając. Dodać bulion, zagotować i doprawić do smaku. Zupę dogotować pod przykryciem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu