×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa z młodego groszku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł45 min1/524.34934
Zupa z młodego groszku

Składniki:

- 2 szklanki świeżego, obranego groszku
- 1 duża marchewka
- 1 duży ziemniak
- 2 kawałki żeberek
- 2 gałązki selera
- 2 liście z młodego pora
- 4 gałązki pietruszki
- 1 łyżka mąki
- 1/3 szklanki mleka
- sól

Przygotowanie:

Marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaka w kostkę. Zieleninę posiekać (jeśli ktoś lubi może dodać więcej zieleniny). Warzywa wraz z zieleniną i żeberkami włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić. Zagotować na dużym ogniu, a później gotować pod przykryciem na małym ogniu. Do mleka dodać mąkę i wymieszać. Gdy mięso będzie już miękkie wlać mleko, wymieszać. Chwilkę podgotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu