×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa z fasoli konserwowej

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł40 min1/533.811130
Zupa z fasoli konserwowej

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- puszka czerwonej fasoli
- 2 kawałki wędzonej kiełbasy lub boczku
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 3,4 ziemniaki
- 3 łyżeczki koncentratu
- sól
- pieprz
- chili
- olej do smażenia
- 1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Kiełbasę podsmażyć w garnku. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do kiełbasy i chwile smażyć. Następnie zalać wodą i gotować aż warzywa będą miękkie. Potem dodać fasolę razem z zalewą oraz koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Mąkę rozpuścić w pół szklanki wody i wlać do zupy ciągle mieszając. Chwilę pogotować i gotowe.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2015-04-23 - 09:50
Nick: ~_.-.-

Chuj ci w dupe stara szczotko


Dodano: 2014-05-23 - 10:57
Nick: ~zyga

kocham ten przepis tylko zamiast marchewki daje papryke czerwona i jest ok


Dodano: 2012-08-01 - 14:21
Nick: ~hania

bardzo fajny przepis


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu