HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Zupa z fasoli konserwowej

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zupa z fasoli konserwowej

Czas: 40 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,75)
Oglądano: 10792 razy

Zupa z fasoli konserwowej


Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 2 kawałki wędzonej kiełbasy lub boczku
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 3,4 ziemniaki
- 3 łyżeczki koncentratu
- sól
- pieprz
- chili
- olej do smażenia
- 1 łyżka mąki

Przepis:
Kiełbasę podsmażyć w garnku. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do kiełbasy i chwile smażyć. Następnie zalać wodą i gotować aż warzywa będą miękkie. Potem dodać fasolę razem z zalewą oraz koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Mąkę rozpuścić w pół szklanki wody i wlać do zupy ciągle mieszając. Chwilę pogotować i gotowe.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2010-05-08 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-08-01 - 14:21
Nick: ~hania

bardzo fajny przepis


Dodano: 2014-05-23 - 10:57
Nick: ~zyga

kocham ten przepis tylko zamiast marchewki daje papryke czerwona i jest ok


Dodano: 2015-04-23 - 09:50
Nick: ~_.-.-

Chuj ci w dupe stara szczotko


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Zupa ziemniaczana z bekonem

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 3216 razy



Zupa kartoflanka z porem

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 5820 razy



Zupa curry z ryżem i kurczakiem

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 6167 razy



Zupa czosnkowa

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 3
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullhearthalfheartemptyheartempty
Oglądano: 3527 razy



Zupa pomidorowa z czosnkiem i bazylią

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 13848 razy



Zupa ziemniaczana z porem i kiełbasą

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 5924 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu