×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa wiosenna

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min2/564.37017
Zupa wiosenna

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 udko z kurczaka
- 1 duża lub dwie mniejsze marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 3-4 duże ziemniaki
- kilka różyczek kalafiora
- kilka główek brukselki
- 3/4 szklanki groszku świeżego lub mrożonego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego
- kostka rosołowa
- sól
- pieprz
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- liść laurowy
- natka posiekana lub koperek

Przygotowanie:

Udko kurczaka umyć, przełożyć do garnka zalać woda dodać ziele angielskie, listek laurowy i zagotować. Warzywa oczyścić umyć. Marchewki, pietruszkę, seler pokroić w kostkę, pora w plasterki, dodać do zupy i gotować razem około 10-15 min. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, dodać do zupy razem z umytą i oczyszczoną brukselką, gotować 10 min. Następnie dodać umytego kalafiora i groszek gotować do miękkości warzyw. Jogurt rozrobić z zupą gorącą w kubeczku. Kiedy warzywa są już miękkie doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać jogurt rozmieszany z zupą, ale już nie gotować. Dołożyć natkę pietruszki i/lub koperek ilość w zależności od upodobań ale im więcej tym lepiej. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu