×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa pomidorowa zabielana

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min1/5545595
Zupa pomidorowa zabielana

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 30 dag włoszczyzny
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki posiekanej pietruszki
- 150 ml śmietany
- 1 łyżka mąki
- sól
- pieprz
- groszek ptysiowy

Przygotowanie:

Warzywa umyć, zalać wrzącą wodą i gotować 30 minut. Przecier pomidorowy włożyć do rondla dodać olej i podsmażyć 10 minut. Dodać przecedzony wywar z jarzyn. Zupę zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać zieleniną.
Podawać z makaronem, ryżem lub groszkiem ptysiowym.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu