×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa pomidorowa z ryżem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł30 min1/523.44701
Zupa pomidorowa z ryżem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 woreczek ryżu
- 1 kostka rosołowa
- 3 lub 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 marchewka
- liście laurowe
- ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- czosnek mielony

Przygotowanie:

Ryż wsypujemy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Wrzucamy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę i gotujemy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy widzimy, że jest mało wody, gdyż ryż pęcznieje to dolewamy. Kiedy zupa zacznie wrzeć zmieniamy ogień na mały. Gdy ryż będzie już miękki dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku i chwilę podgotowujemy.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu