| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zupa ogórkowa
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 udko z kurczaka- 4 skrzydełka z kurczaka - 4-5 dużych ogórków kiszonych lub gotowy przecier z ogórków - kilka ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - kawałek pora - kawałek selera - kostka rosołowa z pietruszka i lubczykiem - 1/2 szklanki śmietany - listek laurowy - kilka ziarenek ziela angielskiego - sól - pieprz - do dekoracji koperek lub natka pietruszki Przygotowanie:Udko i skrzydełka umyć, włożyć do garnka z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową i zagotować. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę, pora w krążki i dodać do zupy. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiedy warzywa są już prawie miękkie to dodać ogórki i jeszcze chwilkę gotować. Całość doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością gorącej zupy i dodać ją do reszty, którą odstawić z ognia. Podawać posypaną koperkiem lub natka pietruszki.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|