×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa meksykańska

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min1/544.27495
Zupa meksykańska

Składniki:

- 250 g mięsa mielonego
- puszka fasoli
- puszka groszku
- 2 średni cebule
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 kostki rosołowe
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Mięso mielone uformować w małe kulki i podpiec na oleju. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Chwilkę jeszcze podsmażyć. Do garnka wlać 4 szklanek wody, wrzucić kostki rosołowe i zagotować. Do wywaru dodać przesmażone mięso i cebulę. Gotować pół godziny. Odcedzić fasolę i groszek. Następnie do zupy dodać czosnek, koncentrat oraz fasolę i groszek. Doprawić do smaku i pogotować jeszcze chwilę.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-09-28 - 22:55
Nick: ~NIKAEDZIA

zupa puszna. Znika ze stołu w mgnieniu oka:)


Dodano: 2012-07-26 - 15:26
Nick: ~gość

pycha zupa. Zrobiłam, polecem!


Dodano: 2010-12-07 - 21:37
Nick: mania (2624) rhatrhatrhatrhat

Zupa pychotka , robie bardzo podona zupke tylko mieszam kilka rodzajow fasoli i czasami kukurydze.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu