HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Zupa krem z brokułów

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zupa krem z brokułów

Czas: 40 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14 (4,14)
Oglądano: 5215 razy


Składniki:
- 600 g brokułów
- 3 szklanki mleka
- 300 g ziemniaków
- 1/2 szklanki śmietanki 18%
- 2 żółtka
- 1/2 pęczka koperku
- vegeta
- biały pieprz
- cukier
- sól
- 1 łyżka masła

Przepis:
Brokuły podzielić na cząstki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Brokuły i ziemniaki zalać wrzątkiem tak, aby były tylko przykryte, dodać vegetę i ugotować, a następnie zmiksować. Wlać mleko, włożyć masło, zagotować. Potem doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Śmietanę roztrzepać z żółtkami, a potem rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Garnek z zupą zdjąć z ognia i wlać do niej śmietanę z żółtkami. Zupę podawać posypaną koperkiem i z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

Pysia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2010-09-07 przez: Pysia (3941) bhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Pysia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Zupa mleczna z piankami

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 2814 razy



Zupa pomidorowa z ryżem

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 4357 razy



Zupa pieczarkowa

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 7970 razy



Zupa z fasoli konserwowej

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 10750 razy



Szybka zupa z białej fasoli z kiełbasą

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 6142 razy



Zupa kminkowa z kurczakiem

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2582 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu