×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa kartoflanka z porem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł45 min2/543.36023
Zupa kartoflanka z porem

Składniki:

- 600 g ziemniaków
- 3 duże pory
- 2 kostki rosołowe
- 1 szklanka mleka
- 1 żółtko
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Białe części porów pokroić w plasterki i udusić na maśle. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do pora, zalać 5 szklankami wody i wrzucić kostki rosołowe, gotować około 25 minut. Następnie całość zmiksować lub rozdrobić tłuczkiem do ziemniaków i doprawić do smaku solą i pieprzem. do mleka dodać żółtko i rozkłócić. Wlać do zupy, wymieszać i podgrzać (nie gotować). Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu