×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa kalafiorowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min2/543.86911
Zupa kalafiorowa

Składniki:

- 1 kalafior
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 kostki bulionowe
- 1 cebula
- pieprz
- sól
- natka pietruszki

Przygotowanie:

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki. Kostki bulionowe rozpuścić w garnku w 3 szklankach wody, dodać kalafior, utarte marchewki i pietruszkę, posiekana cebulę, gotować do miękkości kalafiora, ok. 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu