×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa jagodowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł40 min1/5253644
Zupa jagodowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 szklanki jagód
- około 1/2 szklanki cukru
- 300 mL śmietanki 30-36%
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- makaron wstążki
- 2 łyżki mleka

Przygotowanie:

1. Jagody zalać wodą tak, aby je tylko przykryć, dodać cukier do smaku i gotować do rozgotowania się owoców.

2. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami mleka i dodać do rozgotowanych jagód. Wymieszać i chwilkę podgotować.

3. Następnie dodać śmietankę. Wymieszać.

4. Gdy zupa jest zbyt gęsta można dodać wodę lub mleko by ją rozcieńczyć.

5. W osobnym garnku ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.

Zupę można jeść także bez makaronu, zimną lub ciepłą.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-08-31 - 08:46
Nick: Pysia (3941) bhat

Chyba moja najbardziej ulubiona zupka. Nie polecam jej dawać dzieciakom, bo wszystko wybrudzą i może być kłopot z praniem :)). Szkoda, że już sezon na jagódki się skończył.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu