×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa gulaszowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł40 min2/534.29046
Zupa gulaszowa

Składniki:

: - pól kg mięsa wołowego lub wieprzowego (może być więcej w zależności od upodobania) - 4 ziemniaki - 4 cebule - 1 mniejsza papryka czerwona - 2,3 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- 1 mała marchewka
- mały kawałek selera
- papryczka chili
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- chili lub ostra papryka w proszku
- ziele angielskie
- liście laurowe
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Następnie zalewamy ok. 3 szklankami wody i gotujemy. Zbieramy szum. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Gdy zupa się zagotuje wrzucamy kostki rosołowe, marchewkę, seler, liść laurowy i ziele angielski. Podgotowujemy ok. 10 min. Następnie wrzucamy ziemniaki. Po ok. 10 min. wrzucamy paprykę i cebulę. Gdy warzywa będą już miękkie wrzucamy papryczkę chili, posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku. Gotujemy 10 min. i gotowe.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu