×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa gulaszowa z fasolą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł70 min1/544.37723
Zupa gulaszowa z fasolą

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 300 g mięsa wołowego lub wieprzowego
- puszka konserwowe fasoli białej
- puszka (300 g) pomidorów startych lub 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- litr bulionu mięsnego
- 3 cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- 1 łyżka ostrej papryki
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na oleju. Gdy cebula nabierze złotego koloru, dodać mięso i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Następnie oprószyć mąką, wymieszać, dodać bulion i przyprawy. Zupę gotować pod przykryciem. Gdy mięso będzie już miękkie dodać fasolę, pomidory, doprawić do smaku i chwilkę jeszcze podgotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu