HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Zupa fasolowa z ziołami prowansalskimi

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zupa fasolowa z ziołami prowansalskimi

Czas: 60 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart34heartemptyheartempty (2,75)
Oglądano: 5509 razy


Składniki:
- 1 kość od schabu
- 500 g fasoli jaś
- 1 duża marchew
- 1 pietruszka
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 1 liść laurowy
- 4 ziarenka gorczycy
- 2 kostki rosołowe
- zioła prowansalskie
- ziarenka smaku
- sól
- pieprz
- 4 łyżki masła

Przepis:
Fasolę zalać wodą i pozostawić na noc. Kość od schabu zalać 1,6 litra wody, chwilę gotować po czym zebrać szum z powierzchni. Wrzucić fasolę, kostki rosołowe, liść laurowy, ziarenka smaku i gotować prawie do miękkości. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i zeszklić cebulę, którą następnie dodać do zupy razem z ziemniakami, marchewką i pietruszką oraz ziołami prowansalskimi. Gotować 25 minut. Do gorącej zupy dodać czosnek przepuszczony przez praskę zmieszany z 3 łyżkami masła i pieprzem. Mieszać aż masło się rozpuści.

ewasylwia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2011-03-08 przez: ewasylwia (2869) rhatrhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika ewasylwia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-12-10 - 13:58
Nick: ~marcin

super zupa dobra


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Zupa ziemniaczana z bekonem

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2911 razy



Zupa z groszku konserwowego

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 11726 razy



Zupa z serków na winie

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4264 razy



Zupa cebulowa 2

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 7880 razy



Zupa z fasoli konserwowej

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 10293 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu