×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa fasolowa z mięsem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł40 min2/544.16178
Zupa fasolowa z mięsem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 puszki fasoli białej lub czerwonej
- 200 g mięsa
- 2 pomidory
- 1 mniejszą cebule
- 1 papryka czerwona
- 1,5 kostki bulionowej
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka tymianku
- słodka papryka
- szczypta imbiru
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Mięso podsmażyć na oliwie. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wymieszać i chwilkę smażyć. Następnie zalać 3 szklankami wody, dodać kostki rosołowe, pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, kminek i imbir, zagotować. Dodać pokrojoną w paski paprykę, czosnek i słodką paprykę. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-11-22 - 12:10
Nick: ~Andy49

A fasolę zostawiamy na deser.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu