Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 podwójny filet z kurczaka
- woreczek ryżu
- 1 marchewka
- jasna część mniejszej pory
- kawałek selera
- 2 łyżeczki curry
- 150 ml mleka
- 1 łyżeczka mąki
- sól
- liść laurowy
- ziele angielskie
- posiekana natka pietruszki
PRZEPIS
Filet kroimy na małe kawałeczki, marchew w cienkie półplastry, por w talarki, a seler w drobniutkie kawałki. Wszystko kładziemy do garnka i zalewamy ok. 3 szklankami wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przykrywamy i zagotowujemy. Gdy zupa zacznie się już gotować zmieniamy ogień na mały i dodajemy curry. Gotujemy tak długo aż warzywa i mięso będzie miękkie. Mąkę wsypujemy do mleka i mieszamy. Następnie wlewamy do zupy, wsypujemy także ugotowany wcześniej ryż i chwilę gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!