HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Zupa cebulowa 2

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zupa cebulowa 2

Czas: 60 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty (3,38)
Oglądano: 8276 razy

Zupa cebulowa 2


Składniki:
- 2 duże cebule (około 400 g)
- 200 g żytniego chleba
- 3 goździki
- gałka muszkatołowa
- imbir w proszku
- cukier
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła

Przepis:
Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w 2 łyżkach masła na złoty kolor. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle. Cebule i chleb zalać 1 litrem wody, dodać goździki i gotować 30 min. Następnie przetrzeć zupę przez sito, doprawić gałką, imbirem, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, jeżeli cebule były ostre. Podgrzać i podawać. Zupę można też zaprawić 1 łyżką mąki lub śmietaną albo można przygotować ją na bulionie lub wywarze z warzyw.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2011-01-18 przez: mania (2624) rhatrhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika mania

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_K-50Dodano: 2011-01-31 - 19:44
Nick: monika4 (39) bstar

Nigdy nie robiłam takiej zupy i nie jadłam. Może zdobędę się na odwagę ją zrobić.


brak_zdjecia_K-50Dodano: 2011-03-09 - 17:53
Nick: ilka_86 (3236) bhat

nie robiłam takiej cebulowej, znam łatwiejszą wersję, jednak ta mnie zaintrygowała bardzo, pozdrawiam cieplutko:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Barszcz biały z serem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3556 razy



Rosół

Czas wykonania: 65 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 6464 razy



Chłodnik zupa jabłkowa

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2622 razy



Zupa pomidorowa z makaronem

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 5386 razy



Zupa z groszku konserwowego

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 12159 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu