HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Zupa bułgarska

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zupa bułgarska

Czas: 30 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 7606 razy

Zupa bułgarska


Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 125 g młodej cukinii
- pół cebuli
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Kluseczki:
- 1 jajko
- 50 g sera żółtego
- 30 g bułki tartej
- niecała łyżka masła

Przepis:
Paprykę pokroić w cienkie paski, obraną cebulę i cukinię wraz z skórką w kostkę. W garnku rozgrzać olej i mieszając poddusić warzywa. Następnie zalać wrzątkiem, przyprawić pieprzem, solą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i ugotować.
Kluseczki: W miseczce utrzeć masło na pianę. Stale ucierając wbić żółtko, a potem dodawać utarty ser i bułkę tartą. Białko ubić i połączyć delikatnie z ciastem.
Ciasto rozsmarować na deseczce i nożem zeskrobywać małe porcje bezpośrednio do wrzącej zupy. Gdy kluseczki wypłyną, zestawić z ognia i podawać.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2010-08-28 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Zupa neapolitanka

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 11611 razy



Zupa migdałowa

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 1969 razy



Zupa pieczarkowa

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 8057 razy



Zupa fasolowa z mięsem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 5931 razy



Zupa pomidorowa z makaronem

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 5410 razy



Zupa krem z cukinii

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4639 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu