×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa bułgarska

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł30 min3/5248024
Zupa bułgarska

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 czerwona papryka
- 125 g młodej cukinii
- pół cebuli
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Kluseczki:
- 1 jajko
- 50 g sera żółtego
- 30 g bułki tartej
- niecała łyżka masła

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w cienkie paski, obraną cebulę i cukinię wraz z skórką w kostkę. W garnku rozgrzać olej i mieszając poddusić warzywa. Następnie zalać wrzątkiem, przyprawić pieprzem, solą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i ugotować.
Kluseczki: W miseczce utrzeć masło na pianę. Stale ucierając wbić żółtko, a potem dodawać utarty ser i bułkę tartą. Białko ubić i połączyć delikatnie z ciastem.
Ciasto rozsmarować na deseczce i nożem zeskrobywać małe porcje bezpośrednio do wrzącej zupy. Gdy kluseczki wypłyną, zestawić z ognia i podawać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu