×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa Beaty z mięsem mielonym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł60 min2/564.48134
Zupa Beaty z mięsem mielonym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 500 dag mięsa mielonego wieprzowego
- 2 zupy w torebce gulaszowe Knorr
- 2-3 kostki rosołowe drobiowe
- 500 dag pieczarek
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki makaronu drobniutkiego może być zacierka, gwiazdki
- papryka ostra w proszku
- 3 litry wody
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodać jajko, mąkę ziemniaczaną sól i pieprz do smaku, wyrobić masę i uformować małe pulpeciki. Pieczarki pokroić w plasterki i na niewielkiej ilości oleju podsmażyć lekko oprószając solą, odparować nadmiar soku. W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. Do gotującego się wywaru dodać pieczarki. Następnie dodać pulpeciki. Wywar z pieczarkami cały czas powinien się gotować w czasie dodawania pulpecików na wolnym ogniu. Po dodaniu pulpetów gotować około 10 min. Zupy gulaszowe rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do zupy, zamieszać i gotować 10 min. Następnie wsypać makaron i gotować do miękkości około 10 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pierzem. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu