×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ziemniaki w sosie beszamelowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł35 min2/5444484
Ziemniaki w sosie beszamelowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 800 g małych ziemniaków
- 1 łyżeczka kminku
- 1 mała cebula
- 2 łyżki masła
- 1/2 litra mleka
- 1/4 łyżeczki bulionu w proszku
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- inne przyprawy i zioła według upodobań

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinkach ugotować z kminkiem. Ugotowane opłukać zimną wodą i obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Następnie oprószyć mąką i mieszać dopóki nie opadnie piana. Dodać mleko i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku bulionem i przyprawami. Ziemniaki wkroić bezpośrednio do sosu, delikatnie wymieszać i podgrzać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu